ajtó, beltéri ajtó
 
 
Ajtó akció

Kapcsolat

Bemutatóterem:

 

Mobil:

1118 Budapest, Budaörsi út 35.

+3620-4870443

E-mail: info@unikon.hu
 

Ajtó

Beltéri ajtó

 

Egyedi méretű ajtó gyártása

ajtó, beltéri ajtó
Mindenki előtt ismeretes az a sajnálatos tény, hogy az elkészült végleges falnyílások méretei az esetek hetven százalékában eltérnek a tervrajzon szereplő méretektől, illetve a panel lakásokban már eleve eltérés mutatkozik a magyar szabványban előírt falnyílás méretekhez képest. Ezen okból kifolyólag cégünk kizárólag a végleges falnyílások méretei alapján megrendelt ajtókat kínálja, (melamin-acryl erősített lapszerkezetű ajtó és furnér ajtó) így garantálva, hogy a szabvány méretektől eltérő falnyílások esetén is megfelelően beépíthető beltéri ajtók kerüljenek átadásra.
Összefoglalva, tehát elmondhatjuk, hogy olyan egyedi méretre gyártott beltéri ajtókat forgalmazunk, melyek szakszerűen beépíthetőek akár panel lakásokba is, továbbá olyan egyedi méretű furnér beltéri ajtókat, melyek a legigényesebb vásárlók elképzeléseit is maximálisan kielégítik.
Ennek köszönhetően teljes mértékben szabad kezet adunk megrendelőinknek az alábbi mérethatárokon belül

Szélesség egyszárnyú: 600 mm - 1000 mm-ig alapáras / 1001 mm - 1200 mm-ig 25% felár /
1201 mm - 1300 mm-ig 50% felár

Szélesség kétszárnyú: 1200 mm - 2250 mm-ig

Magasság: 1600 mm - 2150 mm-ig alapáras / 2151 mm - 2400 mm-ig 25% felár / 2401 mm - 2700 mm-ig 50 % felár

Falvastagság: 60 mm - 150 mm-ig alapáras

Átgondolt méretvétel
Az egyedi gyártásból adódóan kiemelt fontosságot kap a falnyílások precíz, átgondolt beméretezése. Egy ilyen felmérés nem csupán a szélesség, magasság, falvastagság lemérését jelenti, sokkal inkább az adott falnyílás beépíthetőségének vizsgálatát.


Amire figyelni kell:

 • a falkávák valóban vízszintesen, függőlegesen állnak -e
 • a fal valóban sík -e, a borítások teljes hosszban fel tudnak -e feküdni
 • a falnyílás szélein túllógó tokborításoknak van -e elegendő hely
 • az ajtólapok - legyen az nyíló vagy tolóajtó - szabad mozgatását nem akadályozza -e valami

 • Felmérés

  A fent leírt elméleti vizsgálat mellett egyaránt döntő fontossággal bír a falnyílások mindenre kiterjedő precíz beméretezése.

  ajtó, beltéri ajtóA nyílás szélességét minden esetben 3 ponton mérjük meg, fent - középen - lent. A méretek között az eltérés nem lehet nagyobb 40 mm-nél, ugyanis ennél nagyobb eltérés esetén a tokborítás nem fog kitakarni a falra. Ebben az esetben mindenképpen a nyílás korrigálása szükséges.
  Rendelési méretként a legkisebb méretet kell megadni.

  ajtó, beltéri ajtóA nyílás magasságát szintén legalább 2 ponton mérjük meg, különös figyelmet fordítva arra, hogy mérésünk a végleges padlószinttől induljon. (végleges járólap, parketta, szőnyeg stb.!) Lehetséges, hogy ez a felmérés időpontjában még nincs elhelyezve, ezért mindenképpen egyeztessünk szakemberrel a végleges burkolatról.
  Rendelési méretként a legkisebb magassági méretet kell megadni.

  ajtó, beltéri ajtóA fal vastagságának beméretezése, a legtöbb mérést igénylő művelet. Mind a három kávánál legalább 3 ponton mérjük meg a vastagságot. Ebben az esetben is egyeztessünk szakemberrel a végső burkolattal kapcsolatosan, bizonyosodjunk meg arról, hogy a jövőben nem történnek -e a falvastagságot módosító munkálatok (vakolat, csempe, egyéb burkolat). Ne felejtsük, hogy a legyártott tok +15 mm-el állítható, ennél nagyobb eltérést a beépítés során nem tudunk korrigálni.
  Rendelési méretként a legkisebb vastagsági méretet kell megadni.


  Teli, egyszínű beltéri ajtó

  Üveges és betétes beltéri ajtó

  Fémcsíkos és intarziás beltéri ajtó